Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@14:29:01 GMT

توقف بعد از تخریب ساحل خلیج فارس!

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۲۴۷۶۹

توقف بعد از تخریب ساحل خلیج فارس!

14 دستگاه اجرایی در حالی رأی به تخریب بندر مقام برای ساخت سایت پرورش «لارو» میگو دادند که نه شورای روستای مقام از این ماجرا خبر داشت نه دهیاری آن. فعالان محیط زیست و اهالی روستا هم زمانی متوجه تخریب زیستگاه «لاک پشت‌های پوزه عقابی» شدند که تیغ لودر به‌جان یکی از زیباترین سواحل کشور افتاده و بخش قابل توجهی را تخریب کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، این تخریب بیش از هرچیزی پیکان اعتراض را به سمت محیط زیست و منابع طبیعی به‌عنوان دو چتر حمایتی محیط سبز کشور برد. «افشین عسگری» مسئول دریایی اداره کل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان  تخریب این منطقه را خارج از مسئولیت محیط زیست می‌داند و می‌گوید:«سایت پرورش لارو خارج از حریم 60متری ساحل انجام می‌گیرد.» او در ادامه می‌گوید: «گزارش مستندی درباره وجود لاک پشت‌های پوزه عقابی در بندر مقام «مُکسَره» وجود ندارد.» با وجود این عسگری این سایت را مستعد زیستگاه لاک پشت پوزه عقابی می‌داند. اما «سیامک آرمان» مدیر منابع طبیعی بندر لنگه نه تنها وجود لاک پشت‌های پوزه عقابی را تکذیب نمی‌کند که می‌گوید: «محل سایت لارو میگو 600 متر با زیستگاه لاک پشت‌های پوزه عقابی فاصله دارد.»

فعالان حوزه محیط زیست و گردشگری هرمزگان هم وجود لاک پشت‌های پوزه عقابی را تأیید می‌کنند، آنها می‌گویند که لاشه‌های لاک پشت در منطقه وجود دارد. یکی از فعالان هم که نمی‌خواهد نامی از آنها برده شود می‌گوید:«لاک پشت‌های لاوان برای تخم‌گذاری به ساحل مقام می‌آیند.» او لاوان را چراگاه لاک پشت‌های پوزه عقابی می‌داند.

«افشین عسگری» مسئول دریایی اداره کل حفاظت محیط‌زیست هرمزگان هم در پاسخ به این اعتراض‌ها می‌گوید: «اگر لاک پشتی وجود داشته باشد هم فضای کافی برای تخم‌گذاری در آن وجود دارد.» او در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به حساسیت لاک پشت‌ها به حضور انسان و عوامل محیطی مثل نور، ساخت این سایت باعث رویگردانی این گونه در معرض انقراض به ساحل مقام نمی‌شود؟ هم می‌گوید: «سایت لارو میگو در محیط بسته انجام می‌گیرد و مزاحمتی برای لاک پشت‌ها به وجود نمی‌آورد.»

«غلامرضا اشکنانی» رئیس شورای روستای مقام هم ساخت این سایت را قانونی می‌داند. او خبر دیگری هم دارد. واگذاری سواحل برای ساخت سایت لارو میگو به این منطقه محدود نمی‌شود. یک منطقه 100 هکتاری و یک منطقه 200 هکتاری هم در سواحل نخیلو در هرمزگان به سه سرمایه‌گذاری که بر ساحل مقام زخم زده‌اند، واگذار می‌شود. به‌گفته اشکنانی این مناطق بین بندر مقام و نخیلو قرار دارند. او هم تا پیش از آنکه لودرها کابوس مقام شوند، خبری از این قراردادها نداشت. اشکنانی اطلاع‌رسانی به شورای روستا و دهیاری را نوشداروی بعد از تخریب ساحل می‌داند.

اشکنانی در عین حال که واگذاری این اراضی را قانونی می‌داند اما اعتقاد دارد که در تسطیح اراضی برای ساخت سایت لارو میگو حریم 60 متری ساحل رعایت نشده است! به گفته او منطقه‌ای که در ساحل مقام به پرورش لارو میگو اختصاص یافته یک و نیم هکتار است اما فعالان محیط زیست وسعت آن را سه هکتار اعلام کرده‌اند. به‌گفته آنها این زمین به سه سرمایه‌گذار تهرانی، بوشهری وهرمزگانی واگذار شده است! فعالان می‌گویند:«حتی اگر لاک پشتی در این منطقه وجود نداشت این سایت می‌تواند محلی برای توریسم پایدار باشد نه جایی برای ساخت سایت پرورش لارو میگو.»

«امیر امیری» فعال گردشگری هم می‌گوید: «ساحل مقام یک میراث چند میلیون ساله طبیعی و ناشناخته بود که پتانسیل بسیاری قوی برای «گردشگری زمین» دارد.» او این ساحل را از معدود زیستگاه‌های ایران برای لاک پشت‌های پوزه عقابی می‌داند و می‌پرسد چرا باید دست روی یکی از شگفت انگیز‌ترین سواحل ایران برای فعالیت‌های صنعتی بگذارند.

فعالان حوزه توریسم با توجه به جاذبه بسیار بالای منطقه، وجود این سایت را مقدمه‌ای برای ساخت و سازهای غیراصولی گردشگری بخش خصوصی برای بهره‌برداری از «گردشگری زمین» منطقه می‌دانند.

آنها می‌پرسند چرا مسئولان به‌ سمت طرح‌های حفاظت محیط زیست و اشتغال پایدار نمی‌روند؟ فعالان محیط زیست همزمان با فرو رفتن تیغ لودر بر تن ساحل مقام کمیپن نجات مکسره(مقام) را در فضای مجازی کلید زدند. این کمپین البته نتوانست سواحل بکر مقام را از تسطیح نجات بدهد. عکس‌های رسیده  می‌گوید که ساحل تا پیش از دستور فرمانداری بندر لنگه بر توقف عملیات ساخت سایت لارو میگو، تسطیح شد! علی نیکویی فرماندار با اشاره به اینکه تمامی دستگاه‌های مربوطه برای انجام این کار از جمله اداره کل حفاظت محیط‌زیست مجوز لازم را صادر کرده‌اند، به ایسنا می‌گوید: «به‌هرحال به‌دلیل حساسیت‌های ایجادشده و بررسی اینکه شرکت بهره‌بردار منطقه موردنظر را طبق موافقتنامه به مرحله اجرا رسانده یا خیر، دستور تعطیلی فعالیتش صادر شد تا بررسی‌های بیشتر صورت بگیرد.»

او در حالی مسئولیت اصلی را متوجه محیط زیست می‌داند که محیط زیست ساخت این سایت را خارج از حوزه اختیارات خود و مربوط به منابع طبیعی می‌داند. نیکویی در حالی پای تحریم را به تولید لارو میگو می‌کشاند که فعالان حوزه محیط زیست خالی شدن خلیج‌فارس از ذخایر میگو و ماهی را نتیجه بی‌توجه بودن به محیط زیست می‌دانند. آنها می‌پرسند آیا دستور توقف عملیات ساخت سایت لارو میگو بعد از تخریب این ساحل، نوشداروی بعد از مرگ سهراب نیست؟ چه کسی خسارت آن را می‌پردازد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: محیط زیست بندر لنگه لاک پشت های پوزه عقابی پرورش لارو میگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۴۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل

یک مقام امنیتی نیجر روز جمعه گفت نظامیان آمریکایی در پی استقرار نیروهای روس در پایگاهی که نیروهای ایالات متحده در آن قرار دارند، آمادگی رزمی خود را افزایش داده‌اند.

به گزارش ایسنا، یک مقام آمریکایی روز پنج‌شنبه گفت که نیروهای روسیه در نیجر در پایگاه نظامیان آمریکا مستقر شده‌اند؛ اما تقسیم نیروها به نحوی است که آن‌ها به سربازان آمریکا دسترسی ندارند.

این مقام آمریکایی گفت: «روس‌ها در مجموعه‌ای مجزا مستقر هستند و به نیروها و تجهیزات آمریکایی دسترسی ندارند. ما به نظارت بر این وضعیت ادامه داده و تمامی اقدامات لازم و پیشگیرانه را برای تضمین امنیت نیروها، تجهیزات و تاسیسات آمریکایی به کار می‌گیریم.»

یک مقام نیجر در این رابطه گفت که نیروهای آمریکایی در پی استقرار نیروهای روس در این پایگاه آمادگی رزم خود را افزایش داده‌اند.

وی عنوان کرد که نیروهای آمریکایی با کلاه‌خود و جلیقه ضدگلوله در پایگاه حرکت می‌کنند و به شدت نگران هستند.

در دوازدهم آوریل اعلام شد متخصصین نظامی روسیه به نیجر رفتند تا در مبارزه با تروریسم به نیروهای نظامی این کشور تعلیم دهند.  

پس از کودتا در این کشور واقع در منطقه ساحل آفریقا، حاکمان جدید آن به‌سرعت گام‌هایی برای قطع روابط نظامی با کشورهای غربی، به‌ویژه فرانسه و آمریکا برداشته و به روسیه نزدیک‌تر شده‌اند.

شورای نظامی حاکم بر نیجر حضور آمریکا را «غیرقانونی» اعلام کرد و عملیات‌های پنتاگون در این کشور را مورد انتقاد قرار داد.

فصل حضور نظامی آمریکا در نیجر به پایان رسیده است و نیروهای نظامی روسیه وارد نیجر شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • برگزاری جشنواره سیلینگ در ساحل جزیره هرمز
  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • توقف ساخت اسکله شناور در سواحل غزه از سوی آمریکا+فیلم
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • توقف ساخت اسکله شناور در سواحل غزه از سوی آمریکا